Klimaservice | Svendsen Eksos
Til innholdet

Klimaservice

Vi har fast lavpris på AC/klimaservice, kr. 1 890,- inklusive gass* og arbeid. Her er det penger å spare ved å utføre klimaservice hos Svendsen Eksos. (*Gjelder biler med R134-gass).

Bestill time

Klimaservice
Service hos Svendsen Eksos
Klimaservice elbil

Vi utfører klimaservice på el- og hybridbiler

Slipp ventetid når elbilen ikke blir kald! Svendsen Eksos utfører AC/klimaservice på alle typer biler, også biler med R1234YF gass.

Bil på vinterføre

Husk vinterservice på klimaanlegget

Mange gjør den feilen at de slår av AC/klimaanlegget om vinteren for å spare drivstoff og fordi de tror at anleggets eneste funksjon er å kjøle ned kupeen på varme sommerdager. Det kan forårsake skader på anlegget.

Reparasjon av rør og slanger til klimaanlegg

Det er ikke alle bilverksteder som kan lage rør og slanger til AC/klimaanlegg. Våre bilverksteder har både kompetanse og utstyr til dette. Ofte er det lang leveringstid på slike deler, og i noen tilfeller er det vanskelig å fremskaffe disse delene.

Derfor bør du bestille en kupérens hvert år

Kupérens fjerner vond lukt og skadelige bakterier fra ventilasjonsanlegget i bilen.

svendsen eksos

Viktig med vedlikehold av klimaanlegget i bilen

Det er ikke uten grunn at de fleste bilfabrikanter anbefaler regelmessig vedlikehold. Hvis klimaanlegget fungerer optimalt, bidrar det til bedre helse, sikkerhet, økonomi og miljø. Likevel er klimaanlegget ofte det systemet i bilen som får minst vedlikehold.

Sliter du med at bilen ikke blir kald?

Ettersyn av AC/klimaanlegg bør utføres hvert annet år. Ved vond lukt anbefaler vi en kupérens (kr. 690,-) med bytte av kupéfilter (fra kr. 250,-). Kupéfilteret anbefales byttet én gang per år, eller hver 15.000 km.

Spørsmål og svar om klimaservice

Ja, Svendsen Eksos utfører klimaservice på alle bilmerker.

Ja, alle Svendsen Eksos verkstedene har utstyr og kompetanse til å utføre klimaservice på biler med R1234YF gass.

Vanligvis får du time samme dag eller dagen etter. Bestill time her

En klimaservice koster 1 890,- inkludert arbeid og gass. Denne prisen gjelder biler med R134a-gass. For R1234yf – pris på forespørsel.

Nei, du må ikke betale ekstra for gassen når du tar klimaservice hos Svendsen Eksos. Bestill klimaservice her

En klimaservice inkluderer tømming av klimaanlegget for gass, vakumering for sjekk av lekkasjer, påfylling av sporstoff og riktig mengde gass.

Hos Svendsen Eksos er alle mekanikerne sertifisert gjennom Isovator. Dette betyr at de er opplært i å foreta servicer og reparere klimaanlegg på en trygg og miljømessig forsvarlig måte. Det er et krav til alle som skal jobbe med klimaanlegg har denne sertifiseringen. Våre mekanikere kurses regelmessig for at de skal være oppdaterte og faglig kompetente.

Vond lukt i bilen stammer ofte fra klimaanlegget. Klimaanlegget tiltrekker seg fuktighet og bakterier og andre mikroorganismer trives godt i denne fuktigheten. En kupérens og skifte av kupéfilter vil i de fleste tilfeller ta knekken på bakteriene og mikroorganismene og fjerne den vonde lukten. Vi anbefaler en kupérens årlig og at kupéfilter byttes hvert år eller ved 15.000 km. En kupérens koster 690,-, og kupéfilter fra 250,-. Bestill her

Det er flere årsaker til at klimaanlegget i bilen bør stå på året rundt. I vinterhalvåret trekker vi med oss mye snø og fuktighet inn i bilen. Hvis du lar klimaanlegget stå på, vil det bidra til å trekke fuktigheten ut av kupéen. I tillegg er det greit å merke seg at oljen som smører opp de ulike komponentene i anlegget ikke bør ligge for lenge. Dersom klimaanlegget slås av vil oljen bli liggende stille og slanger og o-ringer vil tørke inn og sprekke opp.

Svendsen Eksos reparerer klimaanlegg. Et klimaanlegg består av mange komponenter som kan gå i stykker og våre mekanikere har god erfaring med å bytte deler. Vi har også spesialisert oss på å lage slanger og rør til klimaanlegg. I mange tilfeller er det lang ventetid på å få tak i slanger og rør, og da er det godt å vite at vi, i de fleste tilfeller, kan lage disse. Det tar ofte kortere tid og er rimeligere for deg som kunde.Send oss en forespørsel

Våre kunder kan søke om å få Svendsen Eksos-kortet, et kort som gir deg muligheten til å selv bestemme lengden på betalingsutsettelsen.
Her kan du søke på forhånd.

På grunn av Koronaviruset har vi innført nødvendige smitteforebyggende tiltak på alle våre Svendsen Eksos verksteder. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål