Oljeskift | Svendsen Eksos
Til innholdet

Oljeskift

Bestill time

Vi tilbyr oljeskift fra kr. 799,-, inklusive arbeid, fullsyntetisk olje og filter. Det er nok billigere enn i Sverige det! Vi er tilgjengelige når det passer for deg og gjør jobben mens du venter.

Dagens bilmotorer stiller stadig høyere krav til oljekvalitet. Våre mekanikere hjelper deg å finne den oljetypen som er riktig for din bil, slik at du kan være trygg på at motoren fungerer optimalt. Riktig motorolje av høy kvalitet er ikke bare viktig for god smøring, men også for at bilen skal klare å etterleve de utslippskravene den er produsert etter. For at levetiden på katalysator og eventuelt dieselpartikkelfilter skal bli så lang som mulig, spiller oljekvalitet og frekvens for oljeskift en stor rolle.

OM MOTOROLJE

Motoren arbeider ofte under ugunstige forhold. For eksempel ved kaldstart, køkjøring, kalde vinterdager og varme sommerdager. En helsyntetisk motorolje av kvalitet tilpasset akkurat din bil sørger for lettere start om vinteren, mindre slitasje og lavere utslipp.

Motorolje blir ikke slitt, men forurenset. Oljefilteret hjelper til med å holde oljen så ren som mulig, men klarer ikke å fjerne de minste partiklene, dermed mettes oljen av såkalt slam. Hyppig start / stopp, korte turer o.l. er faktorer som fører til mye forurensing i oljen, og oljen bør dermed skiftes oftere.

OLJESKIFT ER LIKE VIKTIG SOM FØR

Moderne biler krever syntetisk motorolje av høy kvalitet. Syntetisk motorolje er på mineralolje-basis, men satt sammen til helt nøyaktig kombinasjon av forskjellige tilsetningsstoffer. Selv om oljen er optimalt fremstilt med alle de riktige kvaliteter, er tilpassede intervall for oljeskift minst like viktig som før. Oljens viskositet (SAE) bestemmer oljens gjennomstrømningsevne både på kald og varm motor.

Olje klassifiseres som f.eks. 5W-40. W står for «Winter» og sier hvor god flyteevne oljen har når det er kaldt, og det siste tallet (her 40) om hvor god flyteevne oljen har under varme forhold. Det er derfor viktig i et land med så store temperatursvingninger som Norge, å bruke en motorolje som takler disse forholdene. Kontakt oss om du har spørsmål om motorolje og oljeskift.

Oljeskift inkl. olje og filter. Fra kr 799.- inkl. mva.

Prisen kan variere fra modell til modell avhengig av oljetype og oljemengde.

 

Priseksempler oljeskift inkl. filter, olje og arbeid:

2012 VW Polo 1,2 bensin – 799,-

2013 Fiat 500 1,4 bensin – 799,-

2012 Ford Focus 1,6 diesel – 978,-

2012 BMW 525d 2,0 diesel – 1.336,-

2015 Audi A3 e-tron 1,4 bensin – 1.336,-