Klimaanlegg og aircondition til bil | Svendsen Eksos
Til innholdet

Klimaservice

Bestill time

Vi har fast lavpris på AC/klimaservice, kr. 1 890,- inklusive gass* og arbeid. Her er det penger å spare ved å utføre klimaservice hos Svendsen Eksos. Vi har mer enn 30 års erfaring og er tilgjengelige når det passer deg. Jobben gjør vi raskt og enkelt, mens du venter. Vi reparerer også defekte anlegg til forhåndsavtalt pris.


Du kan spare mye på å la Svendsen Eksos gjøre jobben.

Viktig med vedlikehold

Det er ikke uten grunn at de fleste bilfabrikanter anbefaler regelmessig vedlikehold. Hvis klimaanlegget fungerer optimalt, bidrar det til bedre helse, sikkerhet, økonomi og miljø. Likevel er klimaanlegget ofte det systemet i bilen som får minst vedlikehold.

Ettersyn av AC/klimaanlegg bør utføres hvert annet år. Ved vond lukt anbefaler vi en kupérens (kr. 690,-) med bytte av kupéfilter (fra kr. 250,-). Kupéfilteret anbefales byttet én gang per år, eller hver 15.000 km.

Klimaanlegget har en naturlig lekkasje på 5 – 15 % per år, spesielt fordi mange ikke bruker klimaanlegget hele året. Dette fører ofte til tørre og sprukne tetninger med påfølgende lekkasjer. Normalt kontroll-/service intervall er hvert andre år. Enkelte bilmodeller har temperaturstyring som ikke tillater klimaanlegget å koble inn når ute temperaturen er under et visst nivå. Disse vil naturlig ha et enda større vedlikeholdsbehov siden klimaanlegget står stille store deler av året.

Vi utfører klimaservice på el-biler

Vi utfører AC/klimaservice på alle typer biler. Vi har også høy ekspertise på å utføre klimaservice på el- og hybridbiler. Uansett og du kjører elbil, hybrid, bensin eller diesel er det bare å svinge innom oss!


Vi utfører klimaservice også på el- og hybridbiler.

 

Klimaanleggets oppgave

Klimaanlegget sørger for å tørke og rense luften som kommer inn i kupeen og sørger for en stabil forhåndsvalgt temperatur. Anleggets fordamper trekker til seg kondens og urenheter i samarbeid med kupefilteret. Rutene vil derfor holde seg duggfrie selv under ekstreme forhold og du som sjåfør vil ha best mulig sikt og komfort. Tørr luft inn i defrosteren medvirker også til en mer effektiv avising av frosne ruter i vinterhalvåret.

Klimaanlegget beskytter deg og dine medpassasjerer for ytre forurensing av pollen, veistøv, og skadelige gasser. Klimaanleggets kanaler utsettes for mye vanndamp, og er derfor et effektivt grosted for bakterier og skadelige soppsporer. Dette kan fremkalle allergiplager og skaper ubehagelig lukt i kupeen. Innvendig rens (Purification) og bytte av pollenfilter bør derfor utføres hver 15 000 km eller en gang hvert år.

Husk vinterservice av klimaanlegget

Mange gjør den feilen at de slår av AC/klimaanlegget om vinteren for å spare drivstoff og fordi de tror at anleggets eneste funksjon er å kjøle ned kupeen på varme sommerdager. Det kan forårsake skader på anlegget.

AC/klimaanlegg er en del av bilens «åndedrettssystem» og skal stå på hele året. Det er minst like viktig at det fungerer på vinteren som på sommeren. Hvis anlegget ikke fungerer skikkelig, vil ventilasjon og utlufting i kupé komme ut av balanse. Du vil ofte merke det ved at det dugger mer på vinduene og lukter vondt i kupeen, men i ytterste konsekvens kan det forårsake skader på anlegget. Et AC/klimaanlegg som ikke fungerer skikkelig vil også forårsake større drivstoff-forbruk.

Økt levetid

Klimaservice øker levetiden på anlegget. Kjøring med lite gass eller fuktighet i anlegget skader kompressor og andre kostbare komponenter. Et dårlig vedlikeholdt klimaanlegg arbeider mer og lenger for å oppnå ønsket effekt. Dette resulterer i høyere drivstoff-forbruk og høyere utslipp av skadelige avgasser.

Reparasjon av rør og slanger til klimaanlegg

Det er ikke alle bilverksteder som kan lage rør og slanger til AC/klimaanlegg. Våre bilverksteder har både kompetanse og utstyr til dette. Ofte er det lang leveringstid på slike deler, og i noen tilfeller er det vanskelig å fremskaffe disse delene. For biler med dobbelt AC/klimaanlegg er det ofte dyrt og tidkrevende å få skiftet rørene under bilen. En god løsning er å erstatte rørene med slanger, en raskere, bedre og rimeligere løsning. Vi har laget slanger og rør til mange forskjellige kjøretøyer, fra biler, busser og lastebiler til kjøretøyer på flyplasser.

 

*gjelder biler med R134-gass. For R1234YF – pris på forespørsel.

 

BESTILL TIME FOR KLIMASERVICE