Eksosanlegg til alle biler og varebiler | Svendsen Eksos
Til innholdet

Eksosanlegg til alle typer person- og varebiler

Svendsen Eksos lagerfører eksosanlegg til de aller fleste person- og varebiler. Dette innebærer at vi i de fleste tilfeller vil kunne løse ditt eksosproblem der og da. Skulle vi mot formodning ikke ha de riktige delene til din bil på lager, sørger våre samarbeidspartnere på distribusjonssiden for at disse aldri er mer enn noen timer unna.

Svendsen Eksos bygger også tilpassede eksosanlegg til eksempelvis am-cars og veteranbiler. For deg som ønsker det ”lille ekstra”, kan vi i tillegg til skreddersøm tilby sportsanlegg og forniklede haler /enderør.

Vi utfører gratis kontroll av eksosanlegg og katalysator på alle typer person- og varebiler, og du kan bestill time direkte på nettsiden, komme innom eller ringe 800EKSOS (80035767) for å avtale tid.

 

Eksosanleggets utvikling

Historisk sett hadde bilens eksosanlegg to hovedoppgaver; dempe støy og lede avgassen bort fra bilen.

Eksosanlegget på moderne biler har i dag mange fler viktige oppgaver enn før og har blitt én viktig komponent for å få motoren til å yte det den skal, både når det gjelder motorkraft, avgasser og forbruk. De fleste moderne biler er utstyrt med minst to katalysatorer, eventuelt dieselpartikkelfiler (DPF) og slipkat (SCR).

I tillegg er det to eller flere oksygensensorer (lambdasonde), trykk og temperaturfølere som konstant overvåker motorens ytelser og eksosanleggets virkningsgrad. Motorens styreenhet (ECU) kommuniserer via bredbåndsforbindelse (CANBUS), dermed kan de forskjellige komponenter og følere utføre ulike oppgaver. Disse systemene krever en helt annen feilsøking enn før, derfor har Svendsen Eksos og tatt i bruk moderne diagnoseverktøy. Estimert levetid er fra 80 000 km og oppover for katalysator og oksygensensor, alt avhengig av driftsforhold og motorens tilstand.

Svendsen Eksos bruker produkter som tilsvarer bilfabrikantenes standard eller av samme kvalitet, og yter derfor full garanti i hele to år.

Svendsen Eksos tilbyr kvalitet til konkurransedyktige priser!

På grunn av Koronaviruset har vi innført nødvendige smitteforebyggende tiltak på alle våre Svendsen Eksos verksteder. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål