Service klimaanlegg bil | Svendsen Eksos
Til innholdet

Den viktige klimaservicen

Svendsen Eksos har i mer enn 25 år vært ekspert på det du slipper ut av bilen. Nå sjekker vi også hva du slipper inn. Ettersyn av AC/klimaanlegg bør utføres hvert annet år. Kuperens med skifte av kupefilter anbefales én gang pr. år, eller etter 15000 km.

Det er ikke uten grunn at de fleste bilfabrikanter anbefaler regelmessig vedlikehold. Hvis klimaanlegget fungerer optimalt, bidrar det til bedre helse, sikkerhet, økonomi og miljø. Likevel er klimaanlegget ofte det systemet i bilen som får minst vedlikehold.

Servicebehov

Klimaanlegget har en naturlig lekkasje på 5 – 15 % pr år, spesielt fordi mange ikke bruker klimaanlegget hele året. Dette fører ofte til tørre og sprukne tetninger med påfølgende lekkasjer. Normalt kontroll-/ service intervall er hvert andre år. Enkelte bilmodeller har temperaturstyring som ikke tillater klimaanlegget å koble inn når ute temperaturen er under et visst nivå. Disse vil naturlig ha et enda større vedlikeholdsbehov.

Sikkerhet og komfort

Klimaanlegget sørger for å tørke og rense luften som kommer inn i kupeen og sørger for en stabil forhåndsvalgt temperatur. Anleggets fordamper trekker til seg kondens og urenheter i samarbeid med kupefilteret. Rutene vil derfor holde seg duggfrie selv under ekstreme forhold og du som sjåfør vil ha best mulig sikt og komfort. Tørr luft inn i defrosteren medvirker også til en mer effektiv avising av frosne ruter i vinterhalvåret.

Personlig helse

Klimaanlegget beskytter deg og dine medpassasjerer for ytre forurensing av pollen, veistøv, og skadelige gasser. Klimaanleggets kanaler utsettes for mye vanndamp, og er derfor ett et effektivt grosted for bakterier og skadelige soppsporer. Dette kan fremkalle allergiplager og skaper ubehagelig lukt i kupeen. Innvendig rens (Purification) og bytte av pollenfilter bør derfor utføres hver 15 000 km eller en gang hvert år.

Økonomi

Klimaservice øker levetiden på anlegget. Kjøring med lite gass eller fuktighet i anlegget skader kompressor og andre kostbare komponenter. Et dårlig vedlikeholdt klimaanlegg arbeider mer og lenger for å oppnå ønsket effekt. Dette resulterer i høyere drivstofforbruk og høyere utslipp av skadelige avgasser.

Svendsen Eksos tilbyr AC/Klimaservice for kr 1990,-*

*gjelder biler med R134a-gass. For R1234yf – pris på forespørsel.

 

På grunn av Koronaviruset har vi innført nødvendige smitteforebyggende tiltak på alle våre Svendsen Eksos verksteder. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål